Pokemon Center Kanazawa Open Anniversary Special Box: Allocaties en levering

Pokemon Center Kanazawa Open Anniversary Special Box

In Japan is enkele dagen geleden de Pokemon Center Kanazawa Open Anniversary Special Box uitgekomen en om maar met de deur in huis te vallen: dit is een behoorlijke deceptie geworden. De box was namelijk zeer snel uitverkocht in Japan, waardoor zelfs onze vaste leveranciers geen enkele boxen hebben weten te bemachtigen.

Wij gingen er al wel van uit dat niet alles geleverd zou worden, wat reden was om nog geen 10% van de totaal bestelde producten als pre-order op onze website beschikbaar te stellen. Aan de hand van de eerste berichten die wij van onze leveranciers kregen wordt echter nog niet eens 5% (!) van onze totale order geleverd en eerlijk gezegd: hier is geen rekening mee te houden. Dit toont wat ons betreft aan dat de Pokémon gekte op een record niveau staat: nog nooit eerder is de Pokémon Trading Card Game zo populair geweest als nu, is onze inschatting. Misschien toen het net uitkwam, maar dit is momenteel echt ongekend. We zagen het ook al met de Champion’s Path set, Vivid Voltage en de aanstaande Hidden Fates Reprint en Pokémon 4.5 Februari set zal niet anders zijn (wees er op tijd bij t.z.t.!).

Hoe dan ook, wij hadden twee mogelijkheden: de pre-orders annuleren of op zoek naar andere, nieuwe en schrikbarend dure leveranciers. Het was makkelijk geweest om te kiezen voor de eerste optie. Wij vinden ook dat wij geen enkele schuld hebben in de ontstane situatie, maar wij willen ons juist onderscheiden door echt géén annuleringen te doen, tenzij het echt niet anders kan. Daarom zetten wij pre-orders van (Engelse) sets ook alleen online, als we weten dat wij het kunnen leveren c.q. als wij weten wat onze definitieve voorraden worden. Met deze set was dat niet te doen, omdat Japanse producten vrij nieuw zijn op de Nederlandse markt en wij simpelweg door pre-orders de animo moesten aftasten.

Gelet op dit hebben wij besloten om te kiezen voor optie 2: verlies nemen en de producten inkopen. Wij hebben dan ook goed nieuws: alle bestellingen van de Kanazawa-boxen worden uitgeleverd, mét de kanttekening dat maximaal 1 product per klant/bestelling geldt. Wij moeten per product relatief veel geld bijleggen en gelet op de bijzondere omstandigheden zijn wij bereid dit te doen, maar wel tot maximaal 1 product per persoon. Dit ook omdat wij simpelweg net genoeg voorraad krijgen om iedereen precies één box te versturen en wij vinden dat wij hiermee iedereen genoeg tegemoetkomen. Immers, liever één dan geen box dachten wij zo 😉

Nu je dit zo leest denk je misschien: maar is het nu zeker dat het wél geleverd wordt, die ene box? Heel zeker, want ze zijn namelijk eerder vandaag naar ons verzonden! 🙂 Dus iedereen die een pre-order heeft gemaakt voor deze schitterende doos, gefeliciteerd! 🙂 Wij gaan tot slot geen uitspraken doen over de verwachte leveringsdatum, aangezien er momenteel te vaak en te lang vertragingen zijn bij de postbedrijven. Een richtlijn geven we wel: één of twee weken.