Onze plannen voor 2021

Problemen track en trace en vertraging PostNL

Het is de bedoeling dat 2021 een geweldig jaar voor Pokémon wordt. Het is immers de 25e verjaardag van de franchise! Het moet ook een geweldig jaar voor ons worden en wij hebben grootse plannen klaarliggen die wij hier even uiteen zullen zetten.

Grotere voorraden

Wij waren altijd een kleine speler. Inmiddels hebben wij een gigantische groei doorgemaakt en hierdoor is het voor ons mogelijk om aanzienlijk grotere voorraden dan voorheen in te kopen. Wij hopen dat wij hierdoor nog meer mensen blij kunnen maken met alle artikelen die wij aanbieden.

Japanse merchandise

Wij bieden al langer boosterboxen en andere speciale sets uit Japan aan, maar we gaan ook beginnen met het aanbieden van merchandise die alleen te koop is bij de Japanse Pokemon Centers. Te denken valt aan sleeves, deckboxen, et cetera.

Duitse website en het betreden van de Duitse markt

Wellicht wat minder interessant voor de thuismarkt (Nederland en België), maar voor ons van groot belang. Met 83 miljoen inwoners is Duitsland een een gigantische markt voor ons en de Pokémon hysterie is daar net zo groot, misschien zelfs wel groter dan bij ons. Dit biedt veel kansen: meer omzet, meer afzet, meer winst. Door een grotere omzet en afzet is het ook op termijn mogelijk om de prijzen binnen Nederland sterker concurrerend te maken.

Hoewel Duitsland nu een zekere markt is voor ons en dit echt een spannend avontuur gaat worden, sluiten wij andere gebieden in de toekomst zeker niet uit. Wij willen één van de grotere spelers worden op het gebied van Pokémon kaarten en met de uitbreiding naar Duitsland is daarmee een grote stap gezet.

PSA-kaarten

Wij verwachten in het midden van dit jaar een groot aantal PSA-gekeurde kaarten terug. Hoewel deze kaarten veelal uit de privécollecties van ons komen, zullen wij een grote hoeveelheid van deze kaarten aanbieden op deze website via onze Marktplaats.

PSA-service

Voor degenen die het niet weten: PSA is een organisatie in de Verenigde Staten, die onder andere Pokémon kaarten controleert op echtheid en kwaliteit. Vervolgens krijgt de kaart een cijfer en wordt die in een mooie seal van hard plastic gezet. Zie voor voorbeelden hiervan onze PSA-afdeling.

De kosten voor het keuren van een kaart kunnen aardig oplopen en er geldt volume-korting bij de PSA. Als je maar één kaart opstuurt, ben je bijvoorbeeld €15,00 kwijt voor het keuren van de kaart, exclusief de verzendkosten heen en terug.

Omdat wij zelf veel kaarten naar de PSA opsturen, gaan wij een service aanbieden. Jullie kunnen de kaarten met ons meesturen voor een kleine vergoeding. De exacte vergoeding weten wij nog niet, dus daarover volgt nog meer. Het enige wat je hoeft te doen is de kaart of de kaarten naar ons toesturen; wij regelen de rest.

De kosten die je uiteindelijk maakt zijn de volgende:

  • Portokosten opsturen kaart naar Royal Cards (langsbrengen mag ook)
  • Ongeveer € 10,00 voor het keuren van de kaart (exacte PSA-tarieven moeten we nog bekijken). Dit zijn de kosten voor de PSA en dit geld gaat uiteindelijk naar de PSA
  • Kosten service Royal Cards (prijs volgt)

Hierdoor bespaar je de internationale verzendkosten en krijg je standaard de volumekorting die PSA zou bieden. Stuur je 10 kaarten op? Dan betaal je € 100,00 aan keuringskosten in plaats van € 150,00 die je kwijt zou zijn zonder volumekorting. Daarnaast betaal je dus de internationale verzendkosten niet, omdat wij onze kaarten opsturen en wij jullie kaarten gewoon hierbij betrekken. Stel dat wij € 10,00 rekenen als kosten, dan bespaar je dus al gauw een hoop geld.

Er is wel één nadeel voor jullie: om kaarten niet te verwisselen tussen personen/eigenaren, mogen twee verschillende personen niet dezelfde kaart opsturen. Stel dat wij de rainbow Charizard VMAX opsturen in maart 2021, dan kunnen jullie dat niet. Immers, we weten dan niet meer welke Charizard VMAX bij wie hoorde. Stel dat een ander persoon de base set Venusaur opstuurt, dan kan jij dit ook niet meer. Vanzelfsprekend kan de kaart dan wel mee met de lichting van de volgende maand; het is dan alleen even langer wachten.

De exacte details en spelregels zullen wij nog nader uitleggen als wij meer weten.

Verkoop door particulieren: onze Marktplaats

Het is met onmiddellijke ingang mogelijk om jouw Pokémon artikelen aan te bieden via Royal Cards Pokémon Kaarten!

Al een lange tijd spelen wij met het idee om een betrouwbaar platform te worden voor met name particuliere verkopers door heel het land. Wijzelf zijn namelijk ook grote verzamelaars en zijn helaas door de jaren heen vaak slachtoffer geworden van verkopers die nepkaarten als echt verkochten of verkopers die deden alsof de kaarten in betere staat zouden zijn dan ze daadwerkelijk waren. Op veel websites is namelijk geen enkele controle op de verkoper en de aangeboden objecten aanwezig en wij brengen hierin verandering.

Hoe werkt het? Een potentiële verkoper vult enkele standaard gegevens en levert foto’s aan van het product. De volgende gegevens worden gevraagd:

Verkoper:
Type verkoper (particulier/zakelijk):
Product:
Taal:
Staat:
Prijs:

Vervolgens stuurt onze opdrachtgever c.q. de verkoper in spe het artikel naar ons toe. Wij gaan vervolgens het product beoordelen op echtheid én de staat. Als alles klopt, plaatsen wij vervolgens het product namens de verkoper op onze website in de categorie ‘Markplaats’. Bij een eventuele verkoop sturen wij namens de verkoper het product op (altijd met track en trace). De koopovereenkomst wordt gesloten tussen de individuele verkoper (particulier of bedrijf), wij dienen enkel als tussenpersoon. Als service gelden wel al onze standaard algemene voorwaarden, waaronder ook het retourrecht en gratis verzending binnen Nederland vanaf € 150,00. Nadat de koopovereenkomst definitief is geworden (doordat geen gebruik is gemaakt van de veertien dagen retourtermijn), maken wij de verkoopprijs over aan de verkoper.

Je kunt de Marktplaats hier vinden.

De kosten:

Als koper betaal je vanzelfsprekend niets extra’s. Het bestelproces is identiek aan het bestellen van welk artikel dan ook op onze website. De verkoper betaalt een bemiddelingsbijdrage van € 6,00 inclusief btw per verkocht product. Er is, gelet op de toch wel forse waarde die kaarten of sets kunnen hebben, gekozen voor een vast tarief in plaats van een percentage.

Voor dit bedrag wordt een product pagina aangemaakt en wordt het artikel op onze website aangeboden, wordt een melding van het nieuwe product gedeeld op social media (Facebook en Instagram) en wordt een advertentie geplaatst op Marktplaats. Verder zitten hierin de kosten verwerkt van de verzenddoos en verpakkingsmateriaal.

Blijft het product onverkocht? Dan kan je als verkoper op elk moment het aanbod beëindigen en sturen wij het product op kosten van de verkoper terug.

Geïnteresseerd om één Pokemon kaart of meerdere Pokemon kaarten of andere Pokémon artikelen via ons aan te bieden? Neem contact op met info@royalcards.nl. Ook voor andere vragen kunnen jullie uiteraard ons mailen.

Om de Marktplaats goed te starten zullen wij de komende tijd verschillende kaarten en/of sets uit onze privécollecties aanbieden! 

Mogelijke plannen op langere termijn

Fysieke winkels zijn helaas voor veel productgroepen te duur om te realiseren. Wij spelen echter wel met het idee om na al het corona-gedoe te starten met een fysieke winkel, afhankelijk van hoe goed de webshop loopt. Dit is op dit moment dus nog pur speculatie, maar het is dan ook de bedoeling om de winkel in te richten naar het voorbeeld van de Japanse Pokemon Centers. Een Walhalla voor elke Pokémon fan!

Vanzelfsprekend is het ook de bedoeling dat dan fysieke toernooien worden georganiseerd en dat wij ons hiervoor inschrijven bij The Pokémon Company.

Ook spelen wij met het idee om social media op een meer actieve manier te gebruiken en content te maken met betrekking tot bijvoorbeeld het openen van booster boxen en speciale sets, video’s maken van het online spel The Pokemon Trading Card Game Online en wellicht het organiseren van online toernooien die via dat spel gespeeld kunnen worden met speciale prijzen.

We gaan het zien wat dit jaar gaat brengen, maar onze ambities liegen er niet om! Voor nu een geweldig 2021 gewenst met alle Pokémon festiviteiten die er nog aankomen!