Shining Fates: een dramatische voorraad en het zal voorlopig niet beter worden, levertijd ETB’s

Pokemon Sword and Shield Shining Fates Elite Trainer Box

Het is al lang geen geheim dat The Pokemon Company International een enorme achterstand heeft bij het printen van Pokémon kaarten. We wachten nog steeds op de Elite Trainer Box Plus en de Ultra Premium Collections, de Vivid Voltage booster boxen zijn nog steeds niet terug en nu is ook Shining Fates helaas slachtoffer hiervan.

Wij hebben momenteel vier vaste leveranciers: Nederland, Duitsland, VK en Frankrijk. Tot op heden is alleen de Nederlandse leverancier in staat gebleken om Shining Fates producten te leveren, de drie andere leveranciers hebben nog niets en hebben ons medegedeeld dat alles is vertraagd.

Het gevolg hiervan is dat wij maar een zeer mager aanbod van Shining Fates hebben kunnen aanbieden. Een groter probleem betreft de Elite Trainer Boxen. Wij hebben 2000 Engelse en 700 Duitse ETB’s besteld, maar tot op heden zijn er slechts 20 (!) geleverd. In week 14 volgen er opnieuw 80 van onze leverancier. Wij hopen dat in deze periode ook de andere drie leveranciers eindelijk gaan leveren.

Wij hebben eerder 200 ETB’s online gezet, wat 10% was van de totale bestelde voorraad. Slechts 1% is nu dus geleverd, wat eigenlijk een grote grap is. De ETB’s worden verstuurd op basis van besteldatum en besteltijd. De eerste 20 ETB’s zijn ook reeds verzonden. Wij zullen de overige ETB’s ook gewoon afwerken op dezelfde manier, maar de volgende 80 ETB’s komen dus pas over zo’n 7 weken binnen. Wij gaan ervan uit (maar beloven niet!) dat ook de andere leveranciers dan kunnen leveren, zodat hopelijk alle 200 pre-orders dan afgerond kunnen worden. Dit betekent natuurlijk voor velen van jullie dat tijdens de release dag van vandaag er geen ETB’s verstuurd worden.

Vanzelfsprekend geldt zoals altijd dat op elk moment de order geannuleerd kan worden. Wil je niet wachten en de order annuleren? Stuur gerust even een mailtje en normaal wordt de annulering en terugbetaling meteen dezelfde dag verwerkt 🙂

We krijgen ook veel vragen binnen over wanneer er meer producten binnenkomen. Wij verwachten in week 16 330 nieuwe Hidden Fates tins. In week 12 verwachten wij 24 Pikachu V boxen. Dit is enkel en alleen op basis van onze Nederlandse leverancier; de andere leveranciers hebben helaas maar één antwoord voor ons: ‘wij weten niets, het is vertraagd’. Als de andere leveranciers ook gaan leveren, zetten wij natuurlijk meteen die producten ook online!