Update over de beschikbaarheid van Eevee Heroes sets n.a.v veel vragen

Update over de beschikbaarheid van Eevee Heroes sets n.a.v veel vragen

Wij krijgen op de e-mail veel vragen over de aanstaande Japanse Eevee Heroes set, zowel over de reguliere booster boxen als de Pokemon Center Exclusive set. Deze nu al legendarische set is ongekend populair zowel binnen als buiten Japan en dat komt helaas met veel problemen en onzekerheden.

Eevee Heroes Booster Box:

Zo’n twee maand geleden gingen de pre-orders online bij onze vaste Japanse leveranciers en omdat wij de populariteit al wel aan zagen komen is onze grootste Japanse order ooit gemaakt. Vervolgens zijn de boxen online gezet op onze website om als pre-order te bestellen en zo uit ons hoofd waren ze allemaal binnen een dag of twee uitverkocht. Aangezien de boxen ook al maanden op uitverkocht staan bij onze leveranciers, zijn wij niet in staat geweest om extra voorraden te bestellen.

Ondertussen is de prijs van de reguliere Eevee Heroes booster box naar idiote waarden gestegen: ze starten bij veilingsites bij zo’n € 110,00 exclusief verzendkosten, btw, invoer- en inklaringskosten. Dit terwijl het product pas over een maand uitkomt! Wij willen dan ook via deze weg kenbaar maken de komende maanden geen nieuwe voorraden aan Japanse Eevee Heroes boxen te verwachten. Na de inkoopprijs, verzend- en aanvullende kosten, btw en onze winstmarge krijg je namelijk nog idiotere prijzen en dit wordt ons simpelweg te gek. Het heeft weinig zin om reguliere Japanse booster boxen aan te bieden voor rond de € 175,00, want dat zijn dan de bedragen waar je ongeveer op uit komt. Het zou anders zijn als de set out of print is (vergelijk Tag All Stars), maar het gaat hier om een gloednieuwe set die zeker nog anderhalf jaar tot twee jaar geprint gaat worden. Wij hopen dat in de toekomst de prijs van deze set, nadat andere sets zijn uitgekomen, weer fors omlaag gaat en dat gaat vast ook wel gebeuren vermoeden wij.

Pokemon Center Exclusive Set Eevee Heroes:

Hetzelfde geldt helaas voor de speciale Pokemon Center Exclusive Set van Eevee Heroes. Deze prachtige set zal ook niet aangeboden worden. De set wordt nu al aangeboden voor 300+ euro op verschillende veilingsites. Gelet op onze ervaring met de (prachtige) Kanazawa-box betekent dit eenvoudigweg dat de set niet voor normale prijzen in te kopen zal zijn en het risico van annuleringen van onze eventuele bestellingen is ook zeer groot, zoals we toen bij de Kanazawa-boxen hebben gemerkt. Deze boxen worden namelijk voornamelijk bij particulieren of kleine winkels gekocht, daar de grotere leveranciers ze vaak niet aanbieden of met een zeer beperkte voorraad. De groep particulieren zijn echter niet betrouwbaar en aarzelen niet om een bestelling te annuleren, zodra zij zien dat de waarde is gestegen. Daarnaast zal vermoedelijk ook sprake zijn van een loting (wat ook het geval was bij de Pokemon Center Exclusive Set van Silver White Lance en Jet Black Geist), waardoor grotere leveranciers ook nauwelijks aan voorraad kunnen komen. Het is een bizarre gang van zaken en wij zijn van mening dat zo’n loterij allemaal maar zorgt voor nog meer schaarste en doorverkoop.

Om nog meer olie op het vuur te gooien is door TPC bekend gemaakt dat er een alternate art Espeon VMAX als promo-kaart meegeleverd wordt, als onderdeel van deze set. Alsof de set nog niet moeilijk genoeg te krijgen is……

Eevee Heroes VMAX Set:

Er komt ook een speciale VMAX-set uit van Eevee Heroes. Deze sets zijn wat kleiner dan de booster boxen, maar komen met een gegarandeerde VMAX kaart van één van vier Eeveelutions (Jolteon, Vaporeon, Espeon, Flareon) en 8 booster packs van Eevee Heroes. Van deze set is ook een leuke voorraad besteld en deze zullen wij online plaatsen nadat de producten zijn verzonden. Wij weten namelijk nog niet wat de exacte verzendkosten van dit type product zal zijn. Wel zal er gegarandeerd een bestelmaximum van toepassing zijn, omdat ook de waarde van deze set door het plafond is gegaan en het product daardoor extra gevoelig voor doorverkoop is.