Levering van alle Eevee Heroes door leverancier geannuleerd

Pokemon Eevee Heroes booster box

Met veel frustratie en verdriet moeten wij helaas mededelen dat al onze pre-orders die zijn geplaatst bij onze Japanse leveranciers inzake de Eevee Heroes set zijn geannuleerd. Dit naar aanleiding van de wijzigingen in de distributie van de Eevee Heroes producten in Japan, wat nu gekoppeld is aan een loterij-systeem. Dit is in Japan doorgevoerd om een rem te zetten op de doorverkoop van producten en om de tekorten aan te vechten, maar de realiteit is dat hierdoor de producten enkel nog meer waard worden. De boxen gaan nu al voor 100+ euro over de toonbank daaro op de veiligsites en onze verwachting is dat het nog erger gaat worden.

Het gevolg van de nieuwe vorm van distributie in Japan, die pas zeer kort geleden is bekend gemaakt, is dan ook dat onze leveranciers geen producten krijgen geleverd van de Eevee Heroes set. Dit heeft weer tot gevolg dat alle pre-orders zijn geannuleerd. Dit is uiterst frustrerend, maar eerlijk gezegd nemen wij het de leveranciers niet kwalijk. Een dergelijke loterij en vergaande beperkingen in de aanschaf en distributie zoals nu van toepassing is in Japan is simpelweg niet te voorzien. Ik citeer de leverancier (Engels):

“We are contacting you regarding your recent order of Pokemon cards: Pokemon Card Game Sword & Shield Booster Expansion Pack Eevee Heroes 30Pack BOX [Trading Cards] and Pokemon Card Game Sword & Shield VMAX Special Set Eevee Heroes [Trading Cards] As you are probably aware, Pokemon cards are in very high demand recently. The Pokemon Company is experiencing problems managing their production. They have issued a formal apology regarding this matter.

TL;DR : demand is so high right now, that they are not able to fulfill all orders. The bad news, is that we have been contacted by our suppliers: their quantities of this specific product have been cancelled. Consequently, they are cancelling all our quantities as well. Unfortunately, given the circumstances we have no other choice but to cancel all preorders for this product as well. We are very sorry for this situation, and we deeply apologize m(_ _)m It is the very first time we are experiencing this situation…We have always had no problem fulfilling all our Pokemon Cards pre-orders so we are absolutely devastated…!”

Het gevolg hiervan is dat ook wij alle pre-orders van de Eevee Heroes set moeten annuleren en de terugbetalingen worden morgen en overmorgen verwerkt.

Om in de toekomst te voorkomen dat betalingen van pre-orders worden ‘vastgehouden’, werken wij aan een nieuw systeem waarin pre-orders geplaatst kunnen worden zonder vooruit te betalen. Helaas blijkt dit complexer te zijn dan gedacht, althans kost het veel moeite om het te implementeren op onze Nederlandse en Duitse website. Wij gaan hier de komende tijd hard aan werken en hopen hier vanaf in ieder geval de Evolving Skies set gebruik van te kunnen maken.

Onze oprechte excuses. Wij weten hoe populair het product was en hoe blij iedereen was dat toch een pre-order geplaatst was, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn. Vanwege de huidige vorm van distributie in Japan zullen wij de toekomstige Japanse sets ook niet als pre-orders online zetten, om dit soort problemen te voorkomen.