Zeldzaamste Pokemon kaarten

Pokemon zeldzame kaarten

Droom jij ervan om de zeldzaamste Pokemon kaarten te vinden? Of vraag je je gewoon af welke Pokemon kaarten veel waard zijn? Bij onze Pokemon kaarten webshop Royal Cards ben je aan het juiste adres! We zijn typisch zo’n bedrijf van liefhebbers, voor liefhebbers. Zelf verzamelen en handelen we in Pokemen kaarten middels onze Pokemon webshop. Op basis van onze jarenlange ervaring vertellen we graag meer over de zeldzaamste Pokemon kaarten. Hoe vind je ze en hoe weet je welke Pokemon kaarten veel waard zijn? Lees snel verder voor de antwoorden.

Zeldzame pokémon kaarten herkennen

Misschien heb je al een aantal zeldzame Pokemon kaarten in je collectie. Je kunt dit zien aan een aantal dingen. Ten eerste staat op de kaart een cirkel, een ruit of een ster. Wat betekent een ster op een Pokemon kaart? Dit betekent dat er bij de productie al minder van gemaakt zijn waardoor het een zeldzame, of op zijn Engels een rare Pokemon card betreft. Iedere serie Pokemon kaarten heeft meer en minder zeldzame kaarten. De secret Pokemon cards zijn doorgaans het meest zeldzaam. Je herkent deze aan een hoger nummer dan de totale nummering van de serie. Zoek op internet naar de series die jij hebt en naar de rare en secret rare kaarten.

Voorbeeld: Zeldzame pokémon kaarten sword and shield

In de Pokemon Sword and Shield serie zijn 14 secret kaarten te vinden. De serie gaat tot nummer 202, terwijl de kaarten zelf doortellen tot 216. De secret trading cards in deze serie worden ook wel rainbow rare cards genoemd omdat ze een regenboog kleur hebben. Hoewel dit zeldzame Pokemon kaarten zijn, lopen de waarden momenteel op tot enkele honderden euro’s. Het zijn dus niet de zeldzaamste Pokemon kaarten. Wel geeft het je een goed beeld van wat er in een serie te ontdekken valt en hoe je online de zeldzaamste Pokemon kaarten per serie kunt zoeken.

Wat is de zeldzaamste Pokémon kaart?

Als je verschillende bronnen op internet raadpleegt, zie je dat iedere top 10 zeldzaamste Pokemon kaarten weer andere kaarten bevat. De zeldzaamste Pokemon kaarten kunnen altijd wisselen. Wel geeft zo’n zoekopdracht je een idee van de waarde van Pokemon kaarten en naar welke kaarten je op zoek kunt gaan. In dit soort lijsten vind je vaak de Japanse Pikachu Illustrator Promo Card met een geschatte waarde van 224.500 dollar. Van deze kaarten zijn er slechts 39 gemaakt. In een andere bron lees je over de prototype Blastoise, nog uit de tijd dat Wizards of the Coast de Pokemon kaarten maakten. Deze kaart is voor 300.000 geveild. Dit zijn uiteraard zeer unieke kaarten en geen kaarten uit normale series.

Pokemon kaarten graden

Van de Japanse Pikachu Illustrator Promo card zijn er maar 39 gemaakt en maar 10 getaxeerd door PSA. PSA is een bedrijf dat taxaties doet voor onder andere Pokemon kaarten. Zo’n graded Pokemon kaart wordt in een sleeve gedaan en geseald. Daardoor weet je met een graded kaart vrijwel zeker wat de staat van de kaart is. Graded zegt niets over de waarde, aangezien deze door de tijd heen kan verschillen, maar wel iets over de staat. Pokemon kaarten via veilingen of een marktplaats kopen kan daardoor met meer zekerheid. Je eigen kaarten laten graden is slim om ze beter te beschermen. Zeker voor jouw zeldzaamste Pokemon kaarten kan dit zinvol zijn.

Wat zijn waardevolle Pokémon kaarten?

De zeldzaamste Pokemon kaarten zijn niet allemaal evenveel waard. Hier komt het taxeren van kaarten om de hoek kijken. Door kleine afwijkingen in productie en kleine of grote schades in beeld te brengen, is er een onafhankelijk oordeel te geven over de staat van de kaart. Als jij een zeldzame Pokemon kaart vindt, check dan goed wat de staat is. Omdat bij het taxeren van Pokemon kaarten de staat meegenomen wordt, moet je hier een beeld van hebben.

Japanse Pokémon kaarten

Zit jij in de Pokemon wereld, enkel en alleen voor de kick van het vinden van de zeldzaamste Pokemon kaarten? Breid je zoektocht dan uit naar originele Japanse Pokemon kaarten en kaarten uit andere landen. Je kunt bijvoorbeeld zeldzame banned Pokemon kaarten vinden. Dit zijn bijvoorbeeld kaarten die wel in de originele Japanse serie zijn uitgebracht, maar niet in de Engelse serie. Zoek in het Engels op banned pokemon cards voor de beste resultaten. Een voorbeeld is de kaart ‘Misty’s Tears’. In de Japanse versie is Misty naakt. De artwork is voor de Engelse versie veranderd. Je kunt deze Pokemon kaart op eBay nog wel vinden voor redelijke bedragen.

Waar kan je zeldzame Pokémon kaarten kopen?

Je weet nu al een stuk beter hoe je het antwoord kunt vinden op “Welke kaarten zijn zeldzaam?” Door regelmatig blogs en nieuws artikelen te lezen, wordt je er steeds beter bekend mee en blijf je op de hoogte. Maar waar kan je zeldzame Pokémon kaarten kopen? Uiteraard kun je bij ons van Royal Cards terecht voor zowel nieuwe als vintage Pokemon kaarten. Met nieuwe booster packs is de kans nihil dat je de duurste pokémon kaart gaat vinden. Wel is het dé manier voor voordelig zeldzame Pokémon kaarten kopen. De kans dat je een zeldzame Pokemon kaart uit een enkele booster pack haalt is kleiner dan wanneer je een volledige Pokemon booster box koopt. Het schijnt er dat bij het samenstellen op gelet wordt dat er niet te veel dubbele inzitten.

Pokémon kaarten kopen bij Royal Cards

Voor nieuwe Pokemon kaarten kopen zit je bij ons goed, maar ook voor Pokemon kaarten uit oudere series kun je bij ons terecht. Kijk hiervoor bij de losse Pokemon kaarten en in de categorie zeldzame Pokemon kaarten. Een Japanse promo card of een prototype zul je hier niet snel tegenkomen. Het mooie aan Pokemon kaarten is echter dat er naast de zeldzaamste Pokemon kaarten ook voldoende andere zeldzame kaarten zijn. Een kaart vinden die in jouw Pokémon kaarten checklist valt, zal ongetwijfeld een kick geven.

Zoek je iets speciaals? Neem gerust contact met ons op. Zoals gezegd, zijn wij zelf ook fanatieke verzamelaars en breiden ons netwerk graag uit. Dit netwerk zetten we ook in als we zelf iets zoeken. Kom dus zeker met ons in contact!