Creatures Inc. kondigt nieuw design Japanse booster box aan in strijd tegen resealing

nieuw design Japanse booster box

Het resealen van producten is altijd een doorn in het oog van velen. Het resealen is als een nieuw product wordt opengemaakt door de seal te verwijderen en vervolgens weer met een nieuwe seal dichtmaken. Op zich geen probleem, tot je er achter komt dat alle goeie packs zijn vervangen door troep packs die vaak zelf zijn samengesteld door de vorige eigenaar.

Zo heeft elke Japanse booster box doorgaans gemiddeld een stuk of 6 V’s, 6 á 7 holo’s en gegarandeerd een secret rare of beter. Geresealde boxen hebben dan bijvoorbeeld geen enkele holo-kaart of beter in alle 30 (of 20) packs.

Ook wij als winkel zijn vorig jaar bij Blue Sky Stream aangelopen tegen booster boxen die achteraf gezien geresealed waren. Oftewel: al die 30 boxen die wij besteld hadden bleken niets waard te zijn, want zulke boxen zijn natuurlijk niet verkoopbaar en het is gewoon oplichting.

In Japan komt dit ook steeds meer en meer voor en zeker ook Eevee Heroes is een groot slachtoffer hiervan, volgens vele berichten. Nu heeft Creatures Inc. eindelijk besloten in te grijpen! Het design van de booster box wordt aangepast vanaf ongeveer begin oktober 2022, zodat het moeilijker wordt om de box te openen en weer (zonder schade) dicht te maken. Er is dan namelijk een stuk karton van de box die je moet losscheuren. Dat is er nu niet, waardoor het nu visueel soms onmogelijk is om te zien of een box al wel of niet eerder is geopend. Hopelijk helpt het!

Hieronder zijn plaatjes te zien van het oude ontwerp en het nieuwe ontwerp.