Duurste Pokemon Kaart

Duurste Pokemon Kaart

Duurste Pokemon kaart

Ben je op zoek naar de duurste Pokemon kaart? Je bent zeker niet de enige. Sinds de Pokemon trend begonnen is, zijn wereldwijd duizenden dan wel niet miljoenen verzamelaars en handelaren daarnaar op zoek.  Wij van Royal Cards zijn daar geen uitzondering op. Naast dat wij een Pokemon kaarten webshop hebben, zijn wij zelf nog steeds actieve verzamelaars en liefhebbers van de Pokemon TCG. Je kunt gerust zeggen dat het onze passie is! Daarom schrijven we ook graag over dit onderwerp. Lees verder om erachter te komen wat de duurste Pokemon kaart is en hoe je zelf zeldzame en waardevolle Pokemon kaarten kunt vinden.

Top 3: Duurste Pokémon kaart

Laten we beginnen met de top 3 duurste Pokémon kaarten die er zijn. Er zijn veel lijstjes op internet te vinden, afhankelijk van wanneer ze geschreven zijn en door wie, zullen andere Pokemon kaarten in deze andere top 3 lijstjes kunnen voorkomen.

Nummer 1: Pikachu Holo Illustrator 1998 Nintendo Pokemon Japanese Promo

Allereerst is het goed om te weten dat de zeldzaamheid van een Pokemon kaart voor een groot deel de waarde bepaalt. Daarnaast speelt de conditie waarin de kaart verkeert een belangrijke rol. Een kaart die dit perfect laat zien is de Pikachu Holo Illustrator 1998 Nintendo Pokemon Japanese Promo. Dit is een promokaart en dus geen officiële Pokemon TCG speelkaart. Als je zoekt op duurste Pokémon kaart Logan Paul kom je deze kaart ook tegen. Hij kocht deze onlangs voor afgerond 4,5 miljoen euro! Hiermee was het de duurste Pokémon kaart die is verkocht bij een particuliere verkoop. Zelfs de Guinness World Records heeft er een certificaat voor gemaakt.

Nummer 2: Duurste Pokemon kaart bij een veiling

Geloof het of niet, maar de nummer 2 is wederom de Pikachu Illustrator promo kaart. Dit is, volgens de Guinness World Records de duurste kaart ooit op een Pokemon kaarten veiling verkocht. Daar is op 23 februari 2022 namelijk 900.000 USD voor betaald. Waarom is deze kaart zoveel goedkoper dan de nummer 1? Dat is een goede vraag. De reden zit hem in de conditie van de kaart. De nummer 1 heeft een PSA 10 waarde, terwijl deze een PSA 7 geniet. PSA is een bekende ‘grader’ van onder andere Pokemon kaarten. Pokemon kaarten graden houdt in dat een objectieve organisatie, in dit geval PSA, de kaart onderzoekt op onvolkomenheden en op basis daarvan een cijfer geeft. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de staat en hoe hoger de waarde. Dat dit verschil in de conditie tot een groot prijsverschil leidt, laat dit voorbeeld wel zien.

Nummer 3: 1st edition shadowless Charizard PSA 10

Je bent nu beter bekend met de term PSA en je weet dat PSA 10 dus zeer goed is. Wat is de derde duurste Pokemon kaart? Dat is op dit moment van schrijven de 1st edition shadowless Charizard die begin dit jaar voor 420.000 USD verkocht werd. Van deze kaart is het echter zo dat het gewoon een speelkaart is. Hij is dus in een hogere oplage gemaakt. Er zijn inmiddels 54 PSA 10 kaarten bekend van deze, 622 PSA 9 en 758 PSA 8. Er zullen naar alle waarschijnlijkheid dus nog meer van deze kaarten bestaan. Tijd voor jou om op zoek te gaan naar de duurste Pokemon kaarten dus.

Hoe kun je zelf de duurste Pokemon kaarten vinden?

Als je in 2021 zocht op “Wat is de duurste Pokémon kaart 2021?”, kwam je een andere kaart tegen. Namelijk de Pokémon Blastoise #009/165R Commissioned Presentation Galaxy Star Hologram. In januari 2021 werd deze verkocht voor maar liefst 360.000 USD. Het is een kaart uit 1998 en was een eenmalige presentatiekaart van Wizards of the Coast, de eerste fabrikant van de Pokemon kaarten. Als je een goed beeld wilt krijgen van de duurste Pokemon kaarten, zoek dan eens per jaar op wat de duurst verkochte kaarten waren. Zo krijg je gemakkelijk inzicht in welke kaarten zeldzaam en waardevol zijn en kun je prijzen over de tijd heen vergelijken.

Zeldzame pokémon kaarten

Er zijn inmiddels duizenden Pokemon kaarten uitgegeven. Het zal je dus wat tijd kosten om bekend te raken met de zeldzame, minder zeldzame en veel voorkomende kaarten. Deels kun je dit op de kaart zelf terug zien, sommige kaarten hebben een icoon van een cirkel, dit staat voor common (komt veel voor), een ruit (uncommon, dus zeldzamer) of een ster (dit staat voor rare, zeldzaam dus). Veel van de duurste en zeldzame Pokemon kaarten zijn rare of nog zeldzamer. De zeldzaamste kaarten zijn onder andere Secret Pokemon kaarten. Deze hebben een nummer hoger dan het aangegeven nummer van een serie. Ook de eenmalige speciaal uitgegeven kaarten zoals de promo kaarten zijn zeldzaam en zeer kostbaar.

Duurste Pokemon kaart Brilliant Stars

Naast je richten op alleen eenmalige uitgaven of zeldzame en secret kaarten, kun je ook specifiek op zoek gaan naar bepaalde series. Zoek eens per serie naar de duurste kaarten uit die specifieke serie. Zoals duurste Pokemon kaart Brilliant Stars, waarbij je op nummer 2 de Charizard V Star Rainbow 174/172 tegenkomt. Zoals je ziet is de nummering hoger dan de totale nummering van de serie en is dit dus een secret kaart. De zeldzaamste Pokemon kaart Brilliant Stars was echter de Charizard V Alternate art 154/172. Deze kaart is met een verdeling van 1 op 800 Pokemon Booster packs gewoonweg een ontzettend zeldzame kaart. Als je je afvraagt “Wat is de duurste Charizard?”, dan is het echter niet deze, maar de eerder genoemde nummer 3, de 1st edition shadowless Charizard. Maar het feit dat je deze nog in Booster packs tegen kunt komen, maakt het ongelofelijk spannend en extra interessant om een Booster pack aan te schaffen.

Pokémon kaarten taxeren

Heb je zeldzame of dure Pokemon kaarten? Of bezit jij de duurste Pokemon kaart? Laat je Pokemon kaarten taxeren, graden en sealen. Zo is de waarde objectief beoordeeld en wordt de kaart daarna geseald om verdere slijtage en veroudering tegen te gaan.

Over Royal Cards

Royal Cards is een webshop en fysieke winkel in Pokemon kaarten. Je kunt gerust eens in onze Pokemon winkel in Aalten langskomen om kennis te maken. Daarnaast kun je onze webshop toevoegen aan je bookmarks, want check regelmatig onze aanbiedingen. We hebben vaak nieuwe kaarten en bij zeldzame kaarten moet je er snel bij zijn! Vanwege het zeldzame karakter van Pokémon kaarten betekent bij ons ‘op = op’ ook echt daadwerkelijk op!