Wat is mijn Pokemon kaart waard?

Wat is mijn Pokemon Kaart waard

Wat is mijn Pokemon kaart waard?

Heb je Pokemon kaarten en vraag je je af “Wat is mijn Pokemon kaart waard?”, lees dan verder. Wij van Royal Cards zijn specialist in Pokemon kaarten. We vertellen je graag hoe wij de waarde van Pokemon kaarten bepalen voordat we deze in onze webshop aanbieden. In dit artikel leggen we aan de hand van verschillende mogelijkheden uit hoe je de waarde van Pokemon kaarten kunt opzoeken. Het kan zijn dat je bepaalde methodes al kent, maar dit artikel is geschreven om juist ook beginners op weg te helpen.

Hoe kun je zien hoeveel een Pokémon kaart waard is?

Om te beginnen kun je een Pokemon kaarten waarde scanner gebruiken. Deze app is beschikbaar voor iPhone en Android. Deze app is echter volgens de gebruikers ervan niet altijd up to date,. Daarnaast kun dus andere bronnen gebruiken om het verschil duidelijk in kaart te brengen. Een website die goed te gebruiken is, is Pokéllector. Het doel van deze site is om de grootste index voor Pokemon kaarten te zijn. Je kunt daar veel kaarten en informatie over de kaarten vinden, maar niet altijd de waarde. Om antwoord te krijgen op de vraag: “Hoe kun je zien hoeveel een Pokémon kaart waard is?”, heb je dus nog meerdere bronnen nodig.

Welke Pokémon kaarten zijn geld waard?

Als je de waarde in geld uitgedrukt wil zien, ga dan naar de website van PSA. Ervaren Pokemon verzamelaars zullen deze website, of de naam PSA, zeker kennen. Je komt PSA tegen omdat dit hét bedrijf is dat Pokemon kaarten een grading geeft. Het graden van Pokemon kaarten houdt in dat de kaart zeer detaillistisch onderzocht wordt op onvolkomenheden. Daarna geeft de grader de kaart een cijfer van 1 tot en met 10. Dit cijfer geeft aan in welke staat de kaart is, en daarmee hoeveel de kaart waard is. Het mooie van deze site is dat je de zoekbalk kunt gebruiken om je kaart op te zoeken. Als je kaart gevonden wordt, zie je daaronder ook resultaten van eBay.

Welke Pokemon kaarten zijn veel geld waard?

Je weet nu al veel beter hoe je ziet welke Pokemon kaarten geld waard zijn. Maar welke kaarten zijn veel geld waard? Dat zijn zeldzame kaarten met een hoge PSA certificering. Deze kaarten zijn immers zeldzaam én in topstaat. Eenzelfde Pokemon kaart in een mindere staat, zal in de regel ook minder waard zijn. Je kunt natuurlijk ook direct op eBay zoeken naar jouw Pokemon kaart. Als er meerdere Pokemon kaarten zoals die van jou te koop staan, kun je meteen goed het prijsverschil in graded of niet gegrade kaarten zien. Ook zul je zien dat een PSA10 kaart meer waard is dan bijvoorbeeld een PSA7.

Wat is de waarde van Pokémon?

Hoeveel Pokemon kaarten zijn er? Er zijn inmiddels meer dan 12.000 verschillende Pokemon kaarten gemaakt. Met iedere nieuwe serie komen er meer Pokemon kaarten bij. Oude, zeldzame Pokemon kaarten zijn daardoor meer waard dan de nieuwe kaarten. Dit heeft met vraag en aanbod te maken. Hoe meer er van zijn, hoe lager over het algemeen de prijs is. Lees ook onze blog over “wat is de duurste Pokemon kaart” om hier een beeld bij te krijgen.

Wat zijn oude Pokemon kaarten waard?

Oude Pokemon kaarten zijn over het algemeen het meeste waard. Hoe eerdere de generatie, hoe groter de kans dat je kaarten zeldzamer zijn. Desalniettemin, de echte zeldzame en waardevolle kaarten zijn met name secret kaarten, promo cards, holo’s (glimmende kaarten) en rare Pokemon kaarten. Hoe zeldzamer de kaart bij uitgave was, hoe groter de kans dat deze nu nog zeldzamer is geworden. Wat zijn oude Pokemon kaarten waard? Je kunt onderstaande informatie en onze eerdere tips gebruiken.

First edition Pokemon kaarten

De first edition Pokemon kaarten zijn meestal meer waard. Dit is de eerste druk, welke aangeduid wordt met een cirkel op de voorkant met een één erin. Over de eerste generaties gesproken, later is het design van Pokemon kaarten nog wel eens veranderd. Zo zijn er kaarten met een schaduw onder de afbeelding en zonder. De shadowless Pokemon kaarten zijn vervolgens weer meer waard.

Pokemon kaarten taal

Wij verkopen in onze Pokemon kaarten winkel Engelse en Japanse Pokemon kaarten. De Engelse zijn het meeste waard, gevolgd door de Japanse. Daarna zijn Spaanse, Duitse en Italiaanse kaarten waardevol. Er zijn ook Nederlandse Pokemon kaarten. In principe is het zo dat hoe meer verzamelaars er zijn in een bepaalde taal, hoe gewilder de kaart is. Dit heeft uiteraard invloed op de prijs.

Checklist Pokemon kaarten waarde checken

In het kort beschrijven we de stappen hoe jij uitzoekt: wat is mijn Pokemon kaart waard?

Research doen

Probeer de kaart met een Pokemon kaart scanner te vinden of zoek hem op via een informatie website. Zoek zoveel mogelijk uit over je kaart. Uit welke serie is de kaart, hoeveel zijn er van gemaakt, gaat het om een afwijkend design etc.

Conditie, zeldzaamheid en prijs

Check je kaart in PSA voor meer informatie over conditie, zeldzaamheid en prijs. Hoewel PSA maar één Pokemon kaarten grader is, is het wel de bekendste en het breedst erkende bedrijf dat Pokémonkaarten grade. Vergelijk de conditie van jouw kaart als je een ungraded Pokemon kaart bezit. Je kunt vervolgens de echt waardevolle kaarten laten graden.

Prijs Pokemon kaarten opzoeken

Kijk vervolgens op eBay voor de waarde en het aanbod. Je weet nu goed welke kaart je hebt en je bent in staat een goede vergelijking te maken.

Pokemon kaarten verkopen

Je weet nu beter hoe je het antwoord kunt vinden op de vraag: “Wat is mijn Pokemon kaart waard?” De waardes van Pokemon kaarten verschillen echter over tijd. Je ziet kaarten die een paar jaar geleden voor een stuk minder verkocht zijn dan waarvoor ze nu geveild worden. Als je waardevolle kaarten hebt, is het moment van verkopen en waar je ze aanbiedt zeer belangrijk. Over dit onderwerp adviseren wij graag persoonlijk. Wil je Pokemon kaarten verkopen? Neem dan zeker contact met ons op. In sommige gevallen kopen wij je Pokemon kaarten, en in andere gevallen kunnen we je helpen om ze aan te bieden aan de juiste persoon.

Worden Pokémon kaarten meer waard?

De prijzen die nu voor Pokemon kaarten betaald worden zijn op zijn minst bizar te noemen. Logan Paul betaalde recentelijk ruim 5 miljoen dollar voor een Pikachu Illustrator promo card. Een paar jaar eerder kocht ie ook zo’n kaart, die overigens uiteindelijke nep bleek te zijn! De waarde van Pokemon kaarten is sterk afhankelijk van de hype eromheen. Ons advies is om altijd je gezonde verstand te gebruiken. Twijfel je over de waarde? Neem dan contact op met een van onze specialisten.