Pokémon Scarlet en Violet sets in maart 2023

Pokémon Scarlet en Violet

Het duurt nog even, maar de Pokémon Scarlet en Violet sets komen uit in maart 2023! De eerste set van een nieuw tijdperk, waarin weer tientallen nieuwe Pokémon in de spotlight zullen staan! Een nieuwe generatie bevat naast nieuwe Pokemon ook weer nieuwe spelregels, gamemechanics en dit keer ook een aantal wijzigingen aan de Pokemon kaarten zelf!

Zilveren rand bij Pokemon kaarten

Het is namelijk voorbij met de gele rand die Pokemon kaarten hebben. En wat ons betreft werd dat tijd. De Engelse kaarten zullen voortaan net als Japanse Pokemon kaarten de zilveren rand hebben. Hiermee komt toch wel een klein beetje een einde aan een tijdperk, want die gele rand is natuurlijk wel erg kenmerkend voor Pokémon kaarten. Hier zijn drie voorbeelden van drie nieuwe Pokemon kaarten met de zilveren rand:

Het zal vast even wennen zijn velen, maar wat ons betreft is dit een kuiste keus. De zilveren rand is vaak minder aanwezig, waardoor de focus meer komt te liggen op de illustratie. Wij hopen ook dat Engelse holo’s nu net als bij Japanse holo’s een glimmende, zilveren rand krijgen.

Drie holo Pokemon kaarten per pack

Over glimmende of holokaarten gesproken: The Pokémon Company heeft bekend gemaakt dat elke pack gegarandeerd drie holo’s zal bevatten! Wij citeren de Engelse uitspraak:

“In an effort to continue providing a positive Pokemon TCG experience and value, each pack of Pokemon cards will now feature three guaranteed foil cards per booster – all cards with a rarity of Rare or higher will now be foil.”

Oftewel: drie holo’s per booster (waarschijnlijk inclusief reverse holo’s) en alle kaarten die rare of hoger zijn, zullen een holo-effect hebben. Hopelijk is het holo-effect beter dan bij Sword and Shield, want die streepjes-holo-lijn is wat ons betreft altijd erg mager geweest.

Ook zullen Elite Trainer Boxen voortaan een gegarandeerde full art promo-kaart bevatten en een extra booster pack.

Verhoging adviesprijs Pokemon kaarten

Er is echter ook slecht nieuws: de adviesprijs van de Pokémon producten gaat ook omhoog. Dit zal zeker ook gevolgen hebben voor ons en het ziet er naar uit dat voor het eerst in jaren wij de prijs van bijvoorbeeld booster packs moeten verhogen van de vertrouwde € 5,00 per Pokemon booster pack naar € 5,50 per Pokemon booster pack. De exacte gevolgen voor de prijzen zijn op dit moment verder nog niet bekend. The Pokemon Company zegt het volgende hierover:

“Due to global inflation impacting the cost of materials and production, Pokemon TCG products will see varying MSRP increases in select markets with the launch of the Scarlet & Violet series. For example, the price of a booster pack will increase from $3.99 to $4.49 USD.”

Pokemon ex kaarten

De tijd van V, VMAX en VSTAR is voorbij! De kaarten die je zal willen trekken bij de Scarlet and Violet sets zijn nu ex kaarten. Hieronder zijn leuke voorbeelden te zien van de nieuwe ex kaarten, waaronder Arcanine ex.

Tot zover deze update! Hopelijk hebben jullie net zo veel zin in het nieuwe Scarlet en Violet tijdperk als wij en bij vragen neem gerust contact op.