Japanse Pokemon kaarten blijven populair: Limited Collection Master Battle Set en Sonia

Japanse Pokemon kaarten blijven populair: Limited Collection Master Battle Set en Sonia

Een tijdje geleden hadden wij een leuke blog geplaatst over de huidige gekte in Japan als het gaat om de prijs van Japanse Pokemon kaarten. Wat zien we? Japanse Pokemon kaarten blijven populair: de Limited Collection Master Battle Set en Sonia pikken we er tussenuit om even de gekte mee aan te tonen.

Japanse Pokemon kaarten blijven populair: Limited Collection Master Battle Set

Wij hebben dit geweldige product voor onze eigen privécollectie gekocht op 9 juni 2019. Dit was toen nog een vooruitbestelling. Het is een prachtig product met twee Pokemon promo kaarten van Pikachu en Alola Friends, een playmat, sleeves, een prachtige en duur aanvoelende deck case en opbergdoos. Voor veel foto’s bekijk deze blog post van PokéGuardian.

Wij hebben toen € 136,00 exclusief verzendkosten, btw en inklaringskosten betaald. Afgerond zeg maar € 185,00. De twee kaarten uit de set hebben wij laten graden bij PSA en hebben gelukkig een PSA 10 ontvangen. De kaarten uit de set zien er als volgt uit:

blank
De Pikachu en de Alola Friends Full Art kaart. Foto door Pokeguardian.com

Vorig jaar kwamen wij de box weer tegen en de prijs van deze twee kaarten was toen al enorm omhoog geschoten. Wij hebben, met pijn in het hart, de gesealde box ook weer particulier aangeschaft voor rond de € 850,00! Een waanzinnig bedrag. Desondanks blijkt het achteraf een goede deal te zijn geweest, want de box is recent in ieder geval twee keer verkocht in Japan.

Voor welk bedrag? Nou.. 418.00 yen oftewel € 2.884,00. Een box die begon met een adviesprijs van ongeveer € 110,00 is dus qua waarde geëxplodeerd. Hoewel de mega-hype in Europa wat weg lijkt te zijn, kan dit niet gezegd worden over Japan. En door Ebay, Yahoo Auctions en dergelijke is de internationale markt verweven, waardoor dit ook goed nieuws is voor verzamelaars van Japanse kaarten in Europa en elders!

Maar waarom is de box zo duur? Dat komt door de twee promo-kaarten. Die zijn elk ook zeer veel waard, namelijk € 750,00 voor de ongekeurde Pikachu en € 2263,00 voor een ongekeurde Alola Friends.

Sonia Full Art PSA 10

Enkele maanden geleden maakten wij een overzicht van onze privécollectie Pokemon kaarten en ook deze kaart was er onderdeel van. Wij hebben de waarde toen gezet op ongeveer € 80,00, de toen gangbare prijs op Ebay.

nu zijn wij een paar maand verder en is de kaart (opnieuw) verkocht voor maar liefst € 1090,00! Hij heeft een tijdje online gestaan, deze specifieke PSA 10 kaart, maar hij is nu dan toch écht verkocht voor dit bedrag:

blank
De Sonia PSA 10 kaart in het Japans is na enkel weken te koop hebben gestaan uitverkocht voor een bedrag van € 1090,00

Het is in een korte tijd enorm hard gegaan met de prijzen. Eerder lieten wij al de prijzen zien van Lillie Full Art, Lisia Full Art en de Munch set, maar ook ‘minder’ populaire trainers gaan nu voor bizar hoge prijzen over de toonbank. Zal het zo blijven? Wie weet, we leven in gekke, dure tijden en wij verwachten niet dat de stijging op korte termijn zo doorzetten. Echter, als over een aantal jaar een nieuwe generatie met Pokémon aan de gang gaat, is de kans groot dat zij ook weer vintage kaarten (onze huidige moderne kaarten) willen, wat prijsopdrijvend werkt. Op lange termijn vermoeden wij dan ook dat de prijzen in ieder geval niet substantieel in prijs zullen dalen, wanneer het gaat om de Japanse kaarten.

En de Engelse kaarten? Dat is een verhaal apart voor een latere blog!