Ontbreken van Japanse Scarlet and Violet base set in onze winkel

Ontbreken van Japanse Scarlet and Violet base set in onze winkel

Velen van jullie hebben het ondertussen al gemerkt, namelijk het Ontbreken van de Japanse Scarlet and Violet base set in onze winkel, zowel online als in onze fysieke winkel in Aalten. Een tijd geleden schreven wij al een blog over de gigantische hype en hoge prijzen van Japanse kaarten en deze trend heeft zich met de release van de Scarlet and Violet base set in Japan doorgezet.

Dat heeft ook gevolgen voor de prijzen van de gesealde booster boxen en helaas zijn deze tot op heden veel te duur om in te kopen voor de doorverkoop. Sterker nog, zelfs voor onze privéverzamelingen hebben wij dit keer geen enkele box gekocht en opengemaakt. Het gaat immers niet om een verwaarloosbare stijging van 5 euro ofzo per box, maar tientallen euro’s, waarbij met name Violet tegenwoordig al voor meer dan € 100,00 verkocht wordt. Als we dit inkopen en daarna nog 21% btw en onze winstmarge moeten hanteren, loont het zich niet om de box aan te bieden.

We hopen dat de set die in maart uitkomt, Pokemon Triplet Beat, niet tegen dit probleem aanloopt, al vrezen wij het ergste. We houden jullie op de hoogte!

Overigens, voor de Engelse Scarlet and Violet base set verwachten wij geen problemen en zal de prijsverhoging ten opzichte van eerdere booster boxen ook beperkt zijn. Doordat The Pokemon Company een prijsverhoging heeft doorgevoerd, zal dit ook merkbaar zijn in onze prijzen. Ook bijvoorbeeld een Elite Trainer Box zal duurder zijn, al zitten daar nu wel 9 in plaats van 8 packs in. Wat de definitieve prijzen zullen worden, moeten we nog even nakijken.