Informatie over Arbok

Arbok is een slangachtige Pokémon die op een cobra lijkt. Hij heeft smalle ogen en verschillende scherpe tanden. Net onder zijn hoofd zit een grote kap met een gezichtsachtig patroon. Het patroon heeft twee rode en gele oogvlekken omlijnd in zwart, een brede zwarte streep die lijkt op een omgekeerde mond en een zwarte V-vormige streep boven de oogvlekken.

Arbok is in staat tegenstanders te wurgen door zijn lichaam om hen heen te wikkelen en ze stevig samen te drukken. Deze Pokémon is zelfs in staat om stalen olievaten platdrukken. Als Arbok een vijand tegenkomt heft hij zijn hoofd op, doet hij zijn vijand na en gebruikt hij zijn angstaanjagende patroon op zijn lichaam om zijn tegenstander te verwarren. Arbok kan ook angstaanjagende geluiden maken door lucht uit zijn mond te laten.

Er wordt beweerd dat als een deel van het lichaam van Arbok wordt afgehakt (behalve het hoofd), de rest van zijn lichaam binnen een paar weken weer kan aangroeien. Deze Pokémon is ook in staat om trillingen te detecteren. Verder kan Arbok ook lange periodes onder water doorbrengen en overleven in aquatische omgevingen.

Arbok is zeer territoriaal. Hij haalt uit naar indringers met zijn lange hoektanden die bedekt zijn met dodelijk gif. Als deze Pokémon eenmaal een prooi of tegenstander in het vizier heeft, zal hij deze volhardend blijven achtervolgen, ongeacht hoe lang deze achtervolging duurt. Tijdens het jagen gebruikt Arbok het patroon op zijn kap om zijn prooien te immobiliseren. Vervolgens zal hij zijn geïmmobiliseerde doelwit gaan wurgen en doden met zijn giftige tanden.  

Arbok voelt zich vooral thuis in met gras begroeide savannes en vlaktes, maar het is ook te vinden in bossen en verlaten woestenijen samen met zijn voorontwikkelde vorm Ekans. In het wild jaagt hij op kleinere Pokémon zoals Wooper en ook op Pidgey– en Spearow-eieren.