Informatie over Beedrill

Beedrill is een insect-Pokémon die vooral lijkt op een tweevoetige gele wesp. Hij heeft echter maar vier poten in plaats van zes en mist pigmentputjes. Beedrill heeft een rond hoofd, een licht spitse mond, grote rode ogen en zwarte antennes. Zijn voorpoten zijn gebogen en bevatten lange ronde angels. Deze Pokémon staat op zijn andere twee poten die lang gesegmenteerd en insectachtig van vorm zijn. Beedrill heeft twee vleugels en nog een angel op zijn geel-zwart gestreepte buik. Deze angel bevat het krachtigste gif van Beedrill.

Beedrill is zeer territoriaal en in tegenstelling tot echte bijen leven Beedrills in kolonies en niet in bijenkorven. Ze werken samen om basisproblemen met betrekking tot voedsel, territorium en voortplanting op te lossen (gedrag lijkt meer op dat van wespen dan dat van bijen). Zoals te zien is in de anime lijkt Beedrill vooral bezorgd te zijn over het welzijn van Weedle en Kakuna en zal hij agressief reageren op degenen die hen storen. Als je één Beedrill verstoort, valt de hele kolonie je aan.

Beedrill vliegt met hoge snelheid en valt met de grote giftige angels op zijn voorpoten en buik aan. Na een aanval brengt deze Pokémon zijn slachtoffers terug naar zijn nest om als voedselbron te dienen. Beedrill nestelt in gematigde en mistige bossen.