Informatie over Blastoise

Blastoise is een grote, tweevoetige schildpad-Pokémon. Zijn lichaam is blauw en wordt grotendeels verborgen door zijn taaie, bruine schild. Dit schild heeft een crèmekleurige onderkant en een witte rand die de armen omsluit en de bovenste en onderste helft scheidt. Twee krachtige waterkanonnen bevinden zich aan de bovenkant van het schild over zijn schouders. Deze kanonnen kunnen worden verlengd of kunnen worden ingetrokken. Blastoise heeft driehoekige oren die aan de binnenkant zwart zijn, kleine bruine ogen en een crèmekleurige onderkaak. Zijn armen zijn dik en hij heeft drie klauwen aan elke hand. Zijn voeten hebben drie klauwen aan de voorkant en één aan de achterkant. Uit de onderkant van zijn schild steekt een stompe staart.

De krachtige kanonnen op de rug van deze Pokémon kunnen waterstoten produceren die staal en beton kunnen doorboren en die kunnen worden gebruikt voor hoge-snelheidstackles. Blastoise maakt zichzelf opzettelijk zwaar om de impact van deze krachtige tackles te weerstaan ​​en zijn tegenstanders te verpletteren. In Generation II was Skull Bash zijn kenmerkende zet.

In de anime is te zien dat Blastoise grote groepen vormt met Squirtle en Wartortle en de leiderschap positie op zich kan nemen. De voorkeurshabitat van deze Pokemon lijkt zoetwatervijvers en meren te zijn.