Informatie over Bulbasaur

Bulbasaur is een kleine vierpotige amfibische Pokemon met een blauwgroene huid met donkere vlekken. Hij heeft rode ogen met witte pupillen, puntige oren en een platte neus met een wijde mond. Een paar kleine, puntige tanden zijn zichtbaar in de bovenkaak als zijn mond open is. Zijn 4 dikke poten eindigen met 3 scherpe krallen. Het zaadje wat tijdens de geboorte wordt geplant, zorgt voor de kenmerkende knol op Bulbasaur’s rug. De knol verbergt 2 dunne tentakels die hem van energie door fotosynthese en door de voedselrijke zaden die erin zitten.

Zoals vermeld wordt in de anime, worden starter-Pokémon grootgebracht door fokkers om vervolgens te worden uitgedeeld aan nieuwe Trainers. Bulbasaur is vanaf zijn geboorte gedomesticeerd en wordt beschouwd als zowel een zeldzame als lieve Pokémon. Hij staat erom bekend extreem loyaal te zijn, zelfs als hij zijn eigenaar lange tijd niet heeft gezien. Bovendien blijkt Bulbasaur in de anime een groot zwak te hebben voor jonge en zwakkere Pokémon. Zo gebruikte Bulbasaur zijn tentakels om een huilende Pokémon op te pakken en deze zachtjes heen en weer te wiegen.

Bulbasaur is te vinden in de weilanden en bossen van de Kanto-regio. Vanwege Bulbasaur’s status als starter-Pokémon is hij echter zeer moeilijk in het wild te vangen en kom je hem vooral tegen als Pokémon van een Pokemon-trainer.

Op het moment dat Bulbasaur wil evolueren gaat zijn knol achter op zijn rug blauw knipperen. Als Bulbasaur echter niet wil evolueren zal hij zich tegen de evolutie gaan verzetten. Elk jaar verzamelen veel Bulbasaurs zich in een verborgen tuin ergens in de Kanto regio om te evolueren naar Ivysaur tijdens een ceremonie onder leiding van Venusaur.