Informatie over Butterfree

Butterfree is een Lepidoptera insect-Pokémon die vaag lijkt op een antropomorfe vlinder met een paars lichaam. In tegenstelling tot echte insecten heeft hij slechts twee lichaamsdelen en vier lichtblauwe poten. De bovenste poten lijken op kleine handen met drie vingers, terwijl de onderste poten lijken op lange voeten zonder tenen. Butterfree heeft twee zwarte voelsprieten, een lichtblauwe snuit met twee hoektanden eronder en grote rode samengestelde ogen. De twee paar vleugels zijn wit met zwarte nerven. Twee ovale schubben op de onderste vleugels van een vrouwtje Butterfree zijn zwart en bij een mannetje wit.

De vleugels van Butterfree zijn bedekt met giftige schubben die tijdens het vliegen er gemakkelijk af vallen en een poeder vormen. Bij inademing resulteert dit in verschillende statuscondities. Butterfree gebruikt het poeder om Caterpie tegen vogel-Pokémon te verdedigen. Met het poeder kan ook water afgestoten worden, waardoor Butterfree zelfs in de regen kan vliegen en honing kan verzamelen.

Butterfree is instaat om met zijn gevoelige antenne de geuren van bloeiende bloemen op tien kilometer van zijn nest te detecteren. De verzamelde nectar kan deze Pokémon met de haren op zijn poten met zich meedragen. Soms heeft Butterfree een territoriale geschillen met Cutiefly over bloemenvelden.

Butterfree is te vinden in gematigde bossen en oerwouden, maar de Pokémon wordt ook gespot in de buurt van de oceaan. Daar vliegt hij rond als onderdeel van zijn trekkende broedpatroon.