Informatie over Caterpie

Caterpie is een insect-Pokémon die lijkt op een groene rups met een gele onderkant en een druppelvormige staart. Er zijn gele ringvormige markeringen langs de zijkanten van zijn gesegmenteerde lichaam die op ogen lijken en bedoeld zijn om roofdieren af ​​te schrikken. Caterpie’s meest opvallende kenmerk is de felrode antenne op zijn kop die een stank afgeeft om roofdieren af ​​te weren. Ondanks deze kenmerken en zijn camouflage in groen gebladerte, wordt Caterpie vaak belaagd door Flying-type Pokémon. Zijn vier kleine voetjes zijn voorzien van zuignappen, waardoor deze Pokémon met minimale inspanning de meeste oppervlakken kan beklimmen.

Caterpie leeft in gematigde bossen en oerwouden. Hij is gemakkelijk te vangen en groeit snel, waardoor hij de ideale Pokemon is voor nieuwe trainers. Naarmate Caterpie zich in de loop der tijd ontwikkelt en groeit, zal hij zich vele malen vervellen en zich uiteindelijk omhullen met een dikke laag zijde. In de anime is te zien dat Caterpie de zijde ook kan uitspugen om vijanden te verstrikken.

Caterpie is behoorlijk vraatzuchtig. Hij eet namelijk tot wel 100 bladeren per dag, waaronder ook bladeren die groter zijn dan hijzelf. In Pokémon Adventures is te zien dat Caterpie het liefst de Vermilion-bloem eet.