Informatie over Charizard

Charizard is misschien wel een van de bekendste en meest populaire Pokemon. Deze draconische tweevoetige Pokémon is voornamelijk oranje met een crèmekleurige onderkant van de borst tot het puntje van zijn staart. Hij heeft een lange nek, kleine blauwe ogen, licht verhoogde neusgaten en twee hoornachtige uitsteeksel achter op zijn rechthoekige kop. Er zijn twee hoektanden zichtbaar in zijn bovenkaak wanneer zijn mond gesloten is. Charizard heeft twee grote vleugels met blauwgroene onderzijde op zijn rug. Aan het einde van zijn korte en dunne armen zitten drie witte klauwen en zijn platte poten hebben een crèmekleurige onderkant. Achter op zijn staart brandt een grote vlam.

Charizard vliegt rond op zoek naar krachtige tegenstanders om mee te vechten en zijn vuur zal heter worden naarmate hij meer ervaring opdoet. Zijn vurige adem is in staat om rotsblokken en enorme gletsjers te doen smelten. Bovendien veroorzaakt deze Pokemon ook weleens per ongeluk bosbranden. Charizard richt zijn hete vurige adem nooit op een tegenstander die zwakker is dan hijzelf.

In de anime is te zien dat alleen een zwakke Charizard opschept over zijn kracht. Bovendien is ook te zien dat deze Pokémon instaat is om onder water te zwemmen zonder dat de vlam achter op zijn staat dooft. Met zijn vleugels kan Charizard een hoogte van 1400 meter bereiken.

Net als bij alle andere evoluties van starters Pokémon zul je ook Charizard niet snel in het wild tegenkomen. Hij vormt kuddes met Charmander en is vooral te vinden in bergen en valleien, zoals de Charicific-vallei in Johto.