Informatie over Ekans

Ekans is een paarse slangachtige Pokémon. Zijn ogen, onderbuik, de dikke streep om zijn nek en rammelaar zijn geel. Ekans heeft drie paar zwarte lijnen die zijn lichaam omringen. Zijn grote mond heeft een ronde roze tong en geen zichtbare tanden. Hoewel pijnlijk, is de beet van een pasgeboren Ekans niet giftig. Deze Pokémon wordt langer naarmate hij ouder wordt.

Ekans leeft in met gras begroeide savannes en vlaktes, waar hij zich heimelijk door het gras beweegt. De Pokémon is ook te vinden in bossen en verlaten woestenijen, waar hij jaagt op eieren van Pidgey– en Spearow-nesten.

Door zijn tong uit te steken, kan Ekans niet alleen de geur van een prooi maar ook gevaar detecteren. De Pokémon is in staat om grote prooien in te slikken, maar dit kan wel voor problemen zorgen. Zo kan hij te zwaar worden om te bewegen, kan hij vast komen te zitten of hij kan zelfs flauwvallen. In de tweede Pokémon film is te zien dat Ekans in staat is om te zwemmen.

Ekans wikkelt zich ‘s nachts rond boomtakken om te rusten. Als hij niet in een boom zit, rolt hij zichzelf op en is hij in staat zichzelf vanuit deze positie in alle richtingen te verdedigen.