Informatie over Pidgeot

Pidgeot is een vogel-Pokémon met grote vleugels, scherpe klauwen en een korte gehaakte snavel. Zijn glanzende verenkleed is meestal bruin met crèmekleurige buik en slagpennen. Zijn kop heeft een versierde kuif die bijna net zo lang is als zijn lichaam. De middelste veren van zijn kuif zijn geel, terwijl de buitenste veren rood zijn. De waaierachtige veren van zijn staart zijn rood of bruin. Zijn snavel en poten zijn roze en hij heeft drie naar voren gerichte en één naar achteren gerichte teen aan elke voet. Achter elk oog bevindt zich een hoekige zwarte markering.

Met zijn krachtige vleugels is Pidgeot in staat om met slechts een paar flappen stormen op te wekken en kan hij zijn vleugels spreiden om vijanden te intimideren. Deze Pokémon kan sneller vliegen dan het geluid. Zijn verenkleed wordt vaak beschreven als mooi, waardoor het een populaire keuze is voor bekwame Pokémon trainers. In Generation III was Feather Dance de kenmerkende zet.

Pidgeot woont meestal in gematigde bossen met dikke begroeiing en grote bomen. Het is bekend dat hij op Magikarp jaagt. Pidgeot kan deze Pokémon al op grote hoogte zien.