Informatie over Pidgeotto

Pidgeotto is een roofvogelachtige vogel-Pokémon. Hij is bedekt met bruine veren en zijn gezicht, onderkant en slagpennen zijn crèmekleurig. Hij heeft een rozerode kuif op zijn kop en zwarte hoekige markeringen achter zijn zwarte ogen. Zijn staart bestaat uit afwisselend rode en gele veren met rafelige uiteinden. Pidgeotto’s snavel en poten zijn roze. Twee van zijn tenen wijzen naar voren, terwijl één teen naar achteren wijst. Bovendien heeft deze Pokémon krachtige scherpe klauwen die hij gebruikt om prooien te grijpen.

Pidgeotto is een sterke Pokémon die in staat is zijn prooi van kilometers ver naar zijn nest te dragen. Hij heeft een verbazingwekkende gezichtsvermogen, waardoor hij zijn favoriete prooi-Pokémon zoals Exeggcute en Magikarp kan vinden. In de anime is ook te zien dat Pidgeotto aast op Caterpie.

Pidgeotto claimt een uitgestrekt gebied van meer dan 100 kilometer, dat hij fel verdedigt. Het nest van deze Pokemon bevindt zich meestal in het midden van zijn territorium en hij cirkelt de hele dag rond in zijn territorium op zoek naar voedsel en indringers. Pidgeotto is meestal te vinden in gematigde bossen.