Informatie over Pidgey

Pidgey is een kleine, mollige vogel Pokémon. Hij is voornamelijk bruin en zijn gezicht, onderkant en slagpennen zijn crèmekleurig. Bovenop zijn hoofd zit een korte kuif met drie plukjes. Het middelste plukje is bruin en de buitenste twee plukjes zijn crèmekleurig. De ogen van Pidgey zijn klein en hij heeft witte pupillen en zwarte irissen. Hoekige zwarte markeringen strekken zich uit van achter zijn ogen en lopen verder langs zijn wangen. Hij heeft een korte stompe snavel en voeten met twee tenen voor en één teen achter. Zowel de snavel als de voeten zijn grijsachtig roze. Hij heeft een korte bruine staart bestaande uit drie veren.

Pidgey heeft een extreem goed richtingsgevoel en is goed in het vinden van insecten. Hij weet altijd precies waar zijn nest zich bevindt ongeacht hoever hij er vandaan is. Pidgey is een volgzame Pokémon en vlucht liever voor zijn vijanden in plaats van ze te bevechten. Door snel met zijn vleugels te klapperen kan hij stofwolken opzwepen en wervelwinden creëren om zichzelf te beschermen.

Pidgey komt veel voor in zijn verspreidingsgebied en is vaak te zien in weilanden en gematigde bossen. De Pokemon Ekans en Sneasel zijn natuurlijke vijanden van Pidgey. Pidgey jaagt op de Pokémon Seedot.