Informatie over Rattata

Rattata is een kleine viervoetige knaagdier-Pokémon. Hij heeft een paarse vacht met een crèmekleurig gezicht, poten en onderbuik. Hij heeft ronde oren met crèmekleurige binnenkant, een  snorhaar op elke wang en witte pupillen en rode irissen. Zijn lange staart is sterk gekruld aan het uiteinde. Het meest opvallende kenmerk van deze Pokémon zijn de grote tanden. Zoals de meeste knaagdieren, groeien de tanden een heel leven continu door en moeten ze worden afgesleten door te knagen. Een vrouwelijke Rattata heeft kortere snorharen en een lichtere vacht.

Rattata kan overal leven waar hij genoeg voedsel kan vinden. Het grootste gedeelte van de dag is deze Pokemon op zoek naar eten. Dankzij zijn scherpe hoektanden kan hij op bijna alles kauwen. Wanneer hij wordt bedreigd, kan Rattata krachtig bijten. Rattatas houden constant hun oren gespitst en zullen onmiddellijk wegrennen bij het minste geluid. Furret is het natuurlijke roofdier van Rattata.

Door zijn winterhardheid kan Rattata in veel omgevingen leven, hoewel hij voornamelijk op vlaktes en savannes leeft. Omdat hij zich zo snel voortplant, kunnen een paar Rattatas al snel een heel gebied koloniseren.