Informatie over Spearow

Spearow is een aviaire Pokémon die erg klein is. Hij heeft een ruwe bruine verenkleed op zijn kop en drie bruine staartveren. Hij heeft smalle donkerbruine ogen met witte pupillen en een korte haakvormige snavel die lichtroze is. De veren die zijn vleugels bedekken zijn rozerood met lichtere uiteinden en hij heeft een beige onderkant met twee dunne horizontale strepen. Zijn lichtroze voeten hebben twee tenen voor en één achter. Zwarte veren bedekken zijn rug.

Hoewel Spearow moeite heeft met het vliegen op hoge hoogtes en lange afstanden, is deze Pokemon toch in staat om snel te vliegen om zo zijn territorium te beschermen. Hij moet zijn vleugels echter wel met hoge snelheden bewegen om in de lucht te blijven. De luide kreten van Spearow zijn meer dan een kilometer verderop te horen en dienen als waarschuwing voor gevaar. In de anime is te zien dat Spearow in zwart-wit ziet en samen in een grote kudde op vijanden jaagt.

Spearow komt van nature voor in een open leefgebied met een warm klimaat, zoals verlaten woestijnen en velden. Daar jaagt deze Pokémon vooral op insecten. De Pokémon Ekans is een natuurlijk roofdier van Spearow. Spearow zelf jaagt op Pokémon Sunkern.