Informatie over Squirtle

Squirtle is een kleine reptielachtige Pokémon die lijkt op een lichtblauwe schildpad. Hoewel hij meestal op zijn twee korte benen loopt, is in Super Smash Bros. Brawl te zien dat hij op handen en voeten kan rennen. Hij heeft grote, paarsachtige of roodachtige ogen en een licht gebogen bovenlip. Elk van zijn handen en voeten heeft drie puntige kootjes. Het uiteinde van zijn lange staart krult naar binnen. Zijn lichaam is omhuld door een harde schaal die zich na de geboorte vormt en hard wordt. Dit schild is bruin aan de bovenkant, lichtgeel aan de onderkant en heeft een dikke witte rand tussen de twee helften.

Squirtle’s schild is een handig hulpmiddel. Het kan zich terugtrekken in de schaal voor bescherming of om te slapen. De gegroefde, afgeronde vorm helpt de waterweerstand te verminderen, waardoor de Pokémon met hoge snelheden kan zwemmen. Squirtle kan met grote nauwkeurigheid schuimend water uit zijn mond spuiten.

Hoewel Squirtle vooral in kleine vijvers en meren te vinden is, zul je hem net als veel andere starter Pokemon amper in het wild tegenkomen. In de anime is te zien hij op afgelegen eilanden leeft met leden uit zijn evolutielijn Wartortle en Blastoise.