Pokémon Decks


Pokemon deck

Met een Pokemon deck kun je het spel gaan spelen. Waarbij sommige mensen Pokemon kaarten verzamelen of verhandelen, zijn er ook fans die het spel spelen. In principe kan iedereen het Pokemon TCG (Trading Card Game) spelen, zolang je maar een volledig Pokemon deck hebt. Je kunt een deck samenstellen of een Pokemon theme deck kopen. Als je deze laatste optie kiest, heb je direct alles om deel te nemen aan het spel. Speel je met zijn tweeën? Dan heb je allebei een eigen Pokemon deck nodig.

Pokémon deck kopen

Met een Pokemon deck kopen kies je een theme deck. Dit is een samengesteld deck zoals het Pokémon Lycanroc V Battle deck, Pokémon Battle deck Blastoise V, Pokémon Corviknight V Battle deck of vele anderen. Je kunt ook een Pokémon Battle deck bundle kopen, daarin zitten twee verschillende decks. Een voorbeeld hiervan is de Pokemon V Battle Deck Bundel Victini V & Gardevoir V. Een deck of bundel bevat, zoals je van Pokemon gewend bent, weer mooie extra’s die je niet krijgt als je alleen losse kaarten koopt of Booster packs.

Welke Pokémon kaarten in een deck?

Een deck bevat 60 kaarten waaronder uiteraard Pokémon kaarten, maar ook trainer kaarten en energiekaarten. In een deck zit ook de Pokémon munt die je opgooit om te bepalen wie het spel mag beginnen. Tijdens het spel heb je damage counters nodig om bij een gevecht tussen twee Pokémon de schade bij te houden. Ook de damage counter krijg je in het deck. Met twee decks kun je al gaan spelen, je hebt dan alles wat je nodig hebt. Naast het boekje met spelregels die in het Pokemon theme deck zit, krijg je ook een boekje met strategie ideeën. Uiteraard kan de precieze inhoud per theme deck verschillen. We vermelden dit altijd bij het product.

Pokemon deckbox en list

Als je een Pokemon deckbox hebt, kun je daar jouw deck in bewaren. Maar telkens met dezelfde Pokemon spelen, zou saai worden. Hier komt het verzamelen en handelen in het spel. Je kunt namelijk de inhoud van je deck aanpassen. Uiteraard moet je wel de regels in acht nemen, zoals het maximum van 60 kaarten en de verdeling in kaarten. Met het actief werken aan een krachtig deck kun je betere Pokemons inzetten, trainers kaarten toevoegen die afgestemd zijn op de Pokémon die je hebt en meer. Om erachter te komen welke Pokémon er allemaal zijn, kun je je verdiepen in Pokemon deck lists en in de verschillende Pokemon kaarten die er zijn. Zodra je je begint te verdiepen, gaat verzamelen, spelen en ruilen hand in hand.

Maak kennis met Royal Cards

Een van de populaire Pokemon theme decks is de Pokémon starter deck 1999. Maar het kan goed zijn dat jij een andere specifieke theme deck, Booster box of Pokemon kaart zoekt? Vanuit onze enorme kennis en het netwerk dat wij bij Royal Cards hebben, helpen we je graag. Wij zijn Pascal Krayenbrink en Kevin Wevers, Pokemon fans vanaf onze kindertijd. We hebben van onze hobby ons werk kunnen maken en zijn inmiddels bekend in Nederland onder de naam Royal Cards. We gaan op een persoonlijke en vriendschappelijke manier met onze klanten om en helpen mensen graag meer uit hun Pokémon verzameling te halen. Maak kennis met ons, neem gerust eens contact op of bestel online!